| | Close

RRS RETAIL RECYCLING SPACE č spinazzč

č spinazzč is a concept-store recently opened in the pedestrian area of SanDona' di Piave, a small town in theVenice region.
This intervention aims at relaunching the urban centre, which has been suffering because of the presence of new retail mammoths, just outside the motorway exits.
A historical place (it was a theatre-coffee house in the twenties) was renovated: the project "cleans up" the shell and establishes a dialogue between new objects, new lighting and theexisting materials, seeking new images and atmospheres.
The shopping space isn't meant just to foster continuously, hysterically changing, fashion-chasing consumption, but as a will to build a space for the knowledge of historical places, featuring a contemporary use that shall call us into question. A challenge not only for the project but for the places and the town as well.

Credits:

Architects: C&P Architetti _ Luca Cuzzolin + Elena Pedrina
Construction: G&G Arredamenti
Electrical system: Selco Impianti
Photographs: Luca Casonato